Raikkönen: Perez hülyesége miatt szívtunk

2013.05.27. 13:17

Totálisan különbözően látta monacói balesetét Sergio Perez és Kimi Raikkönen: a McLaren a sikánban próbálta előzni a Lotust, de nem volt elég közel, a finn az íven bezárta a kaput és ezzel a mexikóit is saját autója és a szalagkorlát közé. Raikkönen defektet kapott, Perez pár kör múlva kiállt, mert törmelék került a fékjeibe, és tönkretette azokat.

Kívülről egyértelműen úgy tűnt, Perez hibája, túlbecsülte a képességeit és a helyet, olyan résbe próbálta berakni a kocsiját, ami nem létezett. Ám ő nem így látja, sőt, Raikkönent okolta.

"Rizikós manőver volt, de megelőztem ugyanott Jensont és Fernandót, Jenson meg engem. Helyet kell hagyni a másiknak. Ha visszanézik a balesetet, láthatják, hogy már a kanyar bejáratánál a falnak mentem. Kimi nem hagyott nekem helyet, semmit nem tehettem, hogy elkerüljem. Ha valaki elkerülhette volna a balesetet, az Kimi. Tök mindegy, mennyire vagy agresszív, ha nem hagynak neked helyet" - mondta felháborodva.

Raikkönen, aki a kényszerű kerékcseréje miatt 16., utolsónak esett vissza, de sokat előzve így is bejött aztán 10.-nek, egy pontért, szokásos hidegvérével válaszolt.

RAIKKONEN Blockpass PEREZ Monaco 2013

"Kiábrándító nap volt, Sergio egyetlen hülye megmozdulása miatt rengeteg pontot veszítettem Sebastianhoz képest, ez megengedhetetlen. Ő jött belém hátulról, ennyi. Ha tényleg azt hiszi, hogy az én hibám az, hogy ő túl gyorsan jött a kanyarba, akkor nyilvánvalóan nem tudja, mit beszél. Nem először megy neki valakinek, olyan, mintha azt gondolná, mindenki csak arra figyel, mihez kezd majd ő, aztán kitérnek előle, nehogy ütközés legyen a vége. Dehát ez van, nem tehetünk már semmit. Legalább egy pontot sikerült megmentenünk."

Kinek a hibája?

A lotusos ötödik helyen volt a baleset pillanatában, amiért 10 pont járt volna, így 9-et bukott a másodikként befutó Vettellel szemben. Pillanatnyilag második a pontversenyben 21 ponttal lemaradva.

Nem az első eset, hogy ők ketten összeakadnak, pár hete Kínában Perez leszorította a pályáról Raikkönent, de a véleményük aztán sem egyezett arról, ki a hibás.