Megmutatta sisakját a félszemű pilótanő

2013.06.05. 14:27

Szűk egy évvel kis híján tragikus balesete után megmutatta kettészelt bukósisakját Maria de Villota volt spanyol autóversenyzőnő, aki egy angliai Marussia-teszten kapta el a csapatkamion lenyitott platóját. Lassan ment az ütközéskor, úgy 50 kilométer/óra körül, ám a plató így is szinte teljesen kettévágta a sisakot, és szétroncsolta de Villota koponyáját.

Csoda, hogy össze tudták rakni a fejét az orvosok, egyedül jobb szemét veszítette el. A sisakot látva még így is azt lehet mondani, hogy szerencsésen megúszta.

"Képzeljék el, mi lett volna, ha nem viselek semmit a fejemen" - hangzott a 33 éves exautóversenyzőnő bizarr felvetése azon a madridi biztonságtechnikai konferencián, ahol bemutatta a sisakot, amit eddig csak az életét megmentő orvosok és családja láthatott.

A fejvédő a legfejlettebb technológiával készült szénszálas műanyag, úgy egymillió forintba kerül újonnan, és de Villota szerint fontos, "hogy most már mások is lássák".

Maria de Villota egy hónapja, a Spanyol GP-n jelent meg ismét Forma-1-es futamon, - főleg a körülményekhez képest - jól van, szemét eltakarja, ám arcán alig látszik valami a történtekből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport