Csak hagyj vezetni, ember!

2013.06.11. 11:03

"Just let me drive man" - vagyis "csak hagyj vezetni, ember", szólt vissza a rádión a Kanadai Nagydíj vége felé Lewis Hamilton. Dobogós volt, ami a Mercedestől remek teljesítmény, nem volt oka indulatosnak lenni, ám a harmadik helye után a pódiumon is olyan képet vágott, mint aki utolsó helyről esett ki. Hetek óta ilyen, kivétel, ha kutyáját sétáltathatja a paddockban, ám Roscoe Kanadában nem volt vele.

"Csak a legjobbal vagyok elégedett, a győzelemmel. Rendben volt a hétvége, de még mindig nem nyertem. Nico nyert egyet, szóval nekem is kell. Pozitív napokon vagyunk túl, remek, hogy a csapat feljött harmadiknak, mert nagyon keményen dolgozik. Örülök a pontoknak, sokkal jobban teljesítünk, mint gondoltam, amikor aláírtam ide, vagyis nem panaszkodhatom. De nyerni akarok" - adott magyarázatot komorságára a futam után.

Lewis Hamilton-'Please just let me drive man'- Team Radio

Rosberget Montrealban edzésen és versenyen is simán elverte, jobban odafigyelt, mint eddig, a pontversenyben is csapattársa előtt van, negyedik. Rengeteget javult Monacóhoz képest, ahol csapattársa nyert, ő viszont csak negyedik lett, így nehezen magyarázható a morcossága.

Az újságírók Kanadában addig faggatták, míg ennyit kibökött: "Nem vagyok csalódott, csak agyalok valamin". Azt viszont már az autosportosok sem tudták belőle kihúzni, hogy min.

Nonszensznek tűnhet, de Hamiltonnál számításba kell vennünk azt is, hogy magánéleti gondjai lehetnek, és ez kihat a munkájára. Két éve hiába nyert futamot, ugyanígy viselkedett, mint most Kanadában. Akkor is ugyanígy kutattuk az okokat, mint most, és hetekkel később kiderült, azért volt el, mert barátnőjével, Nicole Scherzingerrel akadozott a kapcsolata.

2008 óta vannak együtt, akkoriban épp szakítottak, aztán újra összejöttek. Jelenleg látszólag minden rendben, a Kanadai GP előtti héten Caprin ünnepelték ötéves évfordulójukat. Hamilton posztolt is Twitterre, Nicole tényleg boldognak látszik, de a pilóta azért annyira nem:

Nicole, amelyik futamra csak lehet, követi barátját, Kanadába, ahová évek óta mindig jár, most nem ment el.