Kubica kimondta: az F1-nek számára vége

2013.06.14. 14:13
A lengyel versenyzőnek hiányzik a Forma-1, de tisztában vele, nem reális a visszatérése.

A 2011 februárjában raliversenyen életveszélyesen megsérült F1-pilóta, Robert Kubica a BBC interjújában először mondta ki: nem tud újra Forma-1-es autót vezetni. Örül annak, hogy egyáltalán versenyezhet, a Forma-1 távoli álom, marad a ralinál. „Csúnyán összetörtem magam, mégis szerencsés vagyok, hogy továbbra is magas szinten vezethetek. Csakhogy a Forma-1-ben többé már nem".

Két évvel ezelőtti balesete annyira súlyos volt, hogy felmerült, jobb karját amputálják, napokig élet-halál között lebegett. F1-es pályafutása félbeszakadt, úgy gondolja, a sportágban komoly változtatásoka lenne szükség, hogy egyáltalán felmerülhessen a visszatérése.

„Nem a vezetés lenne a legnagyobb probléma, hanem az, hogy végigautózzak egy futamot. Az a gond, hogy nincs elég hely a karomnak. Talán egyszer úgy dönt az FIA, hogy az autóknak 10-15 centivel szélesebbnek kell lenniük, akkor talán visszatérhetnék" - magyarázta a rali-Eb-n egy gyári Citroennel versenyző pilóta.

Elárulta, a mindennapokban sem tudja teljes értékűen használni a kezét, de úgy véli, vezetésben sokat fejlődött. A Forma-1-es futamok pedig továbbra is nagyon hiányoznak neki.

A 28 éves Kubica 2006 és 2010 között versenyzett az F1-ben, egy futamgyőzelme van 2008-ból, Kanadában nyert.