A Magyar GP napján kapunk új szerződést

2013.06.28. 14:03

A július 28-i Forma-1-es Magyar Nagydíj versenynapján hosszabbítják meg a mogyoródi verseny megrendezésére vonatkozó, 2017-től 2021-ig érvényes szerződést - jelentette be a futam pénteki beharangozó sajtótájékoztatóján Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. A hosszabbításról szóló megállapodást a magyar állam és a Hungaroring Sport Zrt. képviselője, valamint Bernie Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokoló brit üzletember írja alá.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, eddig már tíz százalékkal több jegy fogyott el, mint az elmúlt év hasonló időszakában, felsorolta azokat a már elvégzett, illetve folyamatban lévő felújítási munkákat, amelyekkel az idei futamig végeznek. A sajtóeseményen átadták a pálya ambulanciájának új épületét is.

"A pályakórház nettó 125 millió forintba került, a sajtóközpontot több mint ötvenmillió forint értékben tettük komfortosabbá, a 485 méter hosszú törmelékfelfogó kerítés, amely 42 millió forintba kerül, még építés alatt van." Gyulay Zsolt hozzátette, néhány tribünön is végeztek már el felújítási munkákat, valamint a jegyárusító helyeket is felújították. (A sajtóközpontban korábban használt száz darab televíziót a Hungaroring Sport Zrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek adományozta.)

Elhangzott, hogy a Magyar Nagydíj vasárnapi versenynapjára ezúttal is lehet majd kedvezményes és ingyenes utazást biztosító jegyeket vásárolni. Ezek közül az állóhelyre szóló belépők 9990 forintba, míg az ülőhelyekre érvényes jegyek 19 990 forintba kerülnek, ezekkel ingyen lehet utazni a MÁV START Zrt. menetrend szerinti vonalain, valamint a GYSEV feltüntetett járatain, illetve a BKK metrójáratain és Volánbusz Zrt. biztosította Hungaroring-járatokon. Az ingyenes utazásra vonatkozó szolgáltatásokat július 28-án lehet igénybe venni, egész nap.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén csütörtök déltől hétfő reggelig több mint ezerötszáz magyar, osztrák, lengyel és szlovák rendőr teljesít majd szolgálatot a pályán és annak környékén.