Csapata lökte le Raikkönent a dobogóról

2013.07.01. 10:53

"Nem kellett volna kereket cserélnünk?" - kérdezte a rádióban Kimi Raikkönen a Brit GP utolsó szakasza előtt, amikor hét körre a végétől pályán volt a biztonsági autó. Vettel kiesése miatt a finn már a második helyre került, Rosberg az élen, mögötte Webber, Alonso és Hamilton egyaránt új gumikat rakatott fel, ő viszont nem.

Végeredmény: mindhárom új gumis megelőzte Raikkönent, aki így ötödik lett.

A csapat a rádión annyit mondott futam közben, most már késő, a leintés után Eric Boullier, az istálló főnöke elismerte, elhibázták.

"A stratégia tökéletes volt az utolsó biztonsági autóig. A kétkiállásosak, Sutil, Ricciardo és mi, egyikünk sem cserélt akkor gumit. Hiba volt, kellett volna, de nem gondoltuk, hogy ekkora előnyt jelent majd a friss gumi. Meg kellett volna tennünk, de nem tettük" - idézte őt az Autosport.

Raikkönen így újabb pontokat veszített a világbajnokságban, pedig ha csak marad második, 18-at hozhatott volna a vb-t vezető Vettelen.

A 2007-es bajnok nagyon gondolkozik, hogy a Red Bullhoz szerződjön-e jövőre, pontosan az ilyen hibák késztethetik a váltásra. Az RBR az az istálló, ami a legritkább esetben szúrja el a stratégiai döntéseket.