Raikkönennek kevesebb ideje lesz piálni

2013.07.04. 14:48

Favorit a Red Bullhoz a távozó Mark Webber helyére Kimi Raikkönen, de még nagyon vacillál, hogy váltson-e a Lotustól. Jelenleg nagyon jól érzi magát, harmadik a világbajnokságban, de közel 30 futamból csak kettőt tudott megnyerni másfél év alatt. Mostani csapatánál a helyzetére a kényelmes a legjobb szó, csak a vezetésre koncentrálhat, kevés PR-munkája van, viszont nincs csúcskocsija, amit minden pilóta szeretne.

Niki Lauda állítja, ha nem vált az RBR-hez, akkor komoly gondok vannak az elhivatottságával.

"Ha Kimi nem megy el a Red Bullhoz, akkor egy nulla. A kérdés annyi, hogy mit akar, ha sok szabadságot, egy kevés pénzt és semmittevést, akkor jó helyen van. Az RBR-nél pár nappal többet kellene dolgoznia, és kevesebb ideje lenne piálni" - nyilatkozta a Mercedes-menedzser a Gazzettának.

Az is tény, hogy a finn tényleg nem keres sokat, sőt, inkább keveset, ő a mezőny öt világbajnoka közül a legrosszabbul fizetett. A Lotus megtartaná mindenképp, de már nagyon úgy tűnik, sokkal erősebb autót és sokkal több pénzt sem képes neki adni. A kocsi megbízható, mióta 2012 elején visszatért, egyszer sem ment tönkre alatta, Schumacher rekordját megdöntve sorozatban 25-ször szerzett pontot vele, és mind a 28 versenyén célba ért. Az élen viszont csak kétszer.

Ehhez jön még, hogy nem ritkán hibázik a csapat, Kanadában a depóban veszített időt, mert korán tették le az emelőről a kerékcserénél, a Brit GP-n vasárnap pedig győzelmet szalaszthatott, mert elszúrták a taktikáját a futam kulcspillanatában. A Red Bull ellenben az a hely, ahol ilyen hibák a legritkábban történnek meg.

Kihívást jelent viszont Raikkönennek, hogy a társa Sebastian Vettel lenne az RBR-nél, aki egyértelműen vezérpilóta, legalább három világbajnoksággal. Nagyon kedvelik egymást, Vettel már nyilvánosan el is mondta, jól kijönnének.