Kimi frusztráltan szállt ki, elnézést kértünk

2013.07.05. 07:20

"Elnézést kértünk Kimitől, megtörténik az ilyesmi. Nem egyszerű menedzselni a dolgokat, amikor ennyiszer jön be a biztonsági kocsi. Németországban javítunk" - árulta el Eric Boullier Lotus-főnök, hogy az elszúrt Brit GP után már - amin kétszer volt safety car - rendezték a helyzetet az istállónál.

Kimi Raikkönen vívódik, mit tegyen, év végén lejár a szerződése a Lotusnál, marasztalják, de szinte biztosan hívja a Red Bull is, ahol kevésbé lenne szabad. Jelenlegi helyén jól érzi magát, ám az ellenfélnél - hosszú távon - szinte biztosan jobb autót kaphatna. Minden bizonnyal apróságok is számítanak majd, hogyan választ, de Boullier nem aggódik, hogy a silverstone-i hiba sokat nyomna.

"Felnőttek vagyunk, és nagyon őszinték egymással. Nyilvánvaló, hogy elszúrtuk. Egyik csapat sem találja el mindig. Sem a stratégiát, sem a tervezést, vagy bármi mást ebben a sportban. Intelligens srác, és nem hagyja, hogy egyetlen rossz kerékcseredöntés befolyásolja a jövőjét, azt, hogy hol vezessen 2014-ben."

Nem titkolta, a finn nem örült a tévedésnek, hogy nem hívták ki még egy kerékcserére: "Kimi igen frusztráltan szállt ki a kocsiból, ami érthető, nem is akarnánk olyan pilótát, akit ez nem zavarna, de semmi értelme a sarokban duzzogni.  Erőssége, hogy megmondja, ha zavarja valami, aztán újrakoncentrál, és már a következő céllal törődik".

A főnök szerint "úgy látszik, jól érzi magát a Lotusnál", és ők mindent megtesznek, hogy megmutassák neki, náluk kell lennie jövőre és azután is.

Raikkönennek a hétvégi Német GP sajtótájékoztatóján felvetették, nem zavaró-e, hogy mindenki a jövőjével foglalkozik, és nem izgul-e, hogy a jó döntést hozza meg.

"Maguk teszik a maguk dolgát, én az enyémet. Megfelelő emberek vannak körülöttem, akik mindig jól választanak számomra. Semmi kétségem afelől, hogy újra jól döntenek" - hangzott a klasszikus raikkönenes válasz.