Rosberg: Szörnyű, szinte emészthetetlen

2013.07.06. 19:46

Szenved az elrontott időmérő miatt Nico Rosberg: csak 11. lett, pedig az edzéseken az egyik leggyorsabb volt. Ross Brawn csapatfőnök elismerte, egyszerűen eltaktikázták magukat, a második harmadban azt gondolták, a német ideje elég jó a továbbjutáshoz, ezért ki sem küldték a hajrában. Így akartak megspórolni egy szett gumit, de a fukarság visszaütött, Rosberg az utolsó pillanatban kicsúszott a tízből.

"Kemény, az ilyen napok a sportban szörnyűek. Nagyon, nagyon nehéz megemészteni. De itt jön be, hogy már van rutinom, és gyorsabban feldolgozom az ilyen nehéz munkanapokat. Lassan lassan túllépek rajta, és aztán a futamon már támadok" - idézte az Autosport.

Pont ellentétesen nyilatkozott Lewis Hamilton, a csapattársa, aki megnyerte az időmérőt.

"Megkönnyebbülés, mert az első pillanattól kezdve kínlódtam, szombat reggel még rosszabb lett, nyolc tizeddel maradtam le az edzésen. De keményen dolgoztunk, és kielemeztük a helyzetet, változtattunk, bejött. Kocsi volt alattam az időmérőn, így összejöttek az idők is."

Hamilton Rosbergék hibájáról annyit mondott, "meglepő, azt gondoltam, gyorsabb lesz nálam".

Sebastian Vettel a szombat délelőtti tréningen még 6 tizeddel verte a Merciket, aztán mégis elmaradt Hamiltontól. Állítja, a meleg miatt.

"A 3. edzés után nagyon boldog voltam, nem is változtattunk az időmérőre, utána mégis szenvedtem. Nem volt rossz a kocsi, de nem jöttek az idők, kevés voltam Lewishoz. Felment a hőmérséklet, így felzárkóztak rám. Viszont sokkal közelebb vagyunk Lewishoz, mint Silverstone-ban, fejlődünk, és magabiztosan várjuk a versenyt" - foglalta össze véleményét.

Raikkönen is beszélt a melegről, épp ellenkezőleg, őt az hozta fel.

"Jó volt, kedvezett, hogy felmelegedett kissé az idő. A kocsi jobb, mint az utóbbi futamokon, nem egyszerű, de a versenyen közelebb kell lennünk az ellenfelekhez, mivel jobb helyről startolunk. Általában gyorsulunk vasárnapra, de ki tudja, akár máshogy is lehet" - mondta a finn.

A nagydíj esélyese Hamilton és Vettel, sok függ majd a hőmérséklettől. Napos, meleg időt várnak, nagyjából olyat, mint szombaton volt. Rajt két órakor.