Alonso szándékosan lett 8.

2013.07.06. 18:51

Nem is próbálkozott a pole pozíció vagy a minél jobb rajthely megszerzésével Fernando Alonso a Német GP időmérőjén. Mindössze nyolcadikként rajtolhat, a gyorsabb, puha gumit fel sem rakatta az utolsó harmadra, inkább közepesen ment, hogy azzal kezdhesse a versenyt. Viszont nem biztos benne, hogy ez jó döntés lesz.

"Szombaton sosem mi vagyunk a leggyorsabbak, ma az utolsó harmadban láttuk, túl gyorsak nekünk. Puha gumikkal 5-6. helyet szerezhettünk volna, közepessel a 7-8. volt elérhető. Nem tudjuk még, mi lesz a jó stratégia, de ha gyors vagy, mindegy is, milyen gumival mész, nyerni fogsz, ha meg nem, pontot sem szerzel. A sebességről szól a verseny, nem a gumikról vagy a stratégiáról" - fogalmazta meg a spanyol azt, hogy a Ferrari egy körön lassú.

Versenytávon viszont az egyik leggyorsabb, így újra a szokásos Alonso-startra és felzárkózásra lehet számítani.

A kétszeres bajnok nem csalódott, azt mondta, "előreléptünk, Silverstone-ban másfél másodperccel voltunk lemaradva, most kevesebbel".

Az élről Lewis Hamilton startol, mögüle a két Red Bull, aztán Raikkönen, őket nehéz lesz megverni. Nincs jó hétvégéje eddig Alonsónak, az első pénteki edzést autóhiba miatt teljesen kihagyta, és ha nem is 1,5 másodperc, még mindig jelentős a hátránya.