Webber kereke lecsapta az operatőrt

2013.07.07. 16:14

A Forma–1-es Német Nagydíj kilencedik körében Mark Webber jött ki új gumikért a boxutcába, azonban a RBR-szerelőknek nem sikerült megfelelően rögzíteni a jobb hátsó kereket.

Hiába integettek hátul, hogy baj van, a pilóta elindult, néhány méter múlva le is esett a kerék Webber autójáról, felgyorsulva pattogott végig a Lotus és a Mercedes garázsa előtt, aztán eltalált egy háttal álló operatőrt.

A szerencsétlenül járt férfi nem vesztette el az eszméletét, de nem tudott felkelni, rögtön érkezett hozzá az orvosi segítség. Később a pálya kórházába szállították, mellkasi fájdalmai voltak, és agyrázkódást szenvedett. Innét helikopterrel szállították tovább egy nagyobb kórházba, megfigyelés alatt tartják legalább péntekig: eltört két bordája és a kulcscsontja.

Webbert az eset után visszatolták, a hibát javították, így folytatni tudta a futamot, amit végül a pontszerző, hetedik helyen zárt. A Red Bullt 30 ezer euróra büntették, mert veszélyesen engedte ki versenyzőjét a boxból.

F1 Redbull Car Pit Stop Wheel Hits Camera Man - Mark Webber Nurburgring German Grand Prix 07/07/13

Sebastian Vettel nyert a lotusos Kimi Raikkönen és Roman Grosjean előtt, a német pilóta először tudott győzni hazai pályán.