Hülkenberg otthagyhatta a Saubert

2013.07.08. 14:03

Azonnali hatállyal szerződést bontott Nico Hülkenberg és a Sauber istálló - állítja a gpupdate.net. Az ok, hogy az anyagi gondokkal küzdő csapat nem tudja kifizetni a pilótát.

"Nem mondhatok semmit a szerződésemről, de az tiszta, hogy utána kell néznem, mihez kezdjek. Meglátjuk, hogyan tovább. Nem zárhatok ki semmit, semmi sem lehetetlen" - nyilatkozta Hülkenberg a német Sky csatornának.

Ha a szakítás igaz, a 25 éves azonnal, már a három hét múlva következő Magyar GP-re átülhet egy másik csapat autójába.

A Gpupdate megkereste a Saubert, ami annyit mondott, hogy nem kommentálhat a szerződésekkel kapcsolatos kérdéseket.

Hülkenberg idén érkezett a Force Indiától a Sauberhez, de az istállónak csapnivalóan megy, tavalyhoz képest a legtöbbet visszafejlődött csapattá vált. A német 10. lett vasárnap a Nürburgringen, ami idei második legjobb eredménye, mert Malajziában az év elején nyolcadikként végzett. Sokkal többet várt a Saubertől, igen csalódottan távozhat.

Kérdés, hogy hová, illetve mikor. Jelenleg nincs máshol hely, de 2014-re szóba hozták a Ferrarival, Massa helyére, illetve a Lotusszal, ha Raikkönen a Red Bullhoz igazolna. Paul Di Resta esetleges csapatváltásával - őt is a Ferrarival emlegetik -, visszakerülhetne régi helyére, a Force Indiához. Jövőre lehet hely a Toro Rossónál is, ha nem Raikkönen, hanem az STR egyik jelenlegi versenyzője, Daniel Ricciardo vagy Jean-Eric Vergne veszi át az F1-et elhagyó Mark Webber posztját.

Arról semmi hír, hogy Hülkenberget ki helyettesítheti a Saubernél.