Ha Raikkönen bulizni akar, a Lotusnál marad

2013.07.09. 15:32

Dilemmában van Kimi Raikkönen, mióta a jelenleg még RBR-pilóta Mark Webber pár hete bejelentette, a szezon végén elhagyja a Forma-1-et. A Red Bull első számú jelöltje az ausztrál pótlására a finn, akit mostani istállója, a Lotus is erősen marasztal. Raikkönennek nincs szerződése 2014-re, az RBR már megtehette ajánlatát, míg a Lotus a héten találkozik a 2007-es bajnok menedzsereivel, hogy meggyőzze őket, a szupersztárnak maradnia kell.

Gerard Lopez Lotus-tulaj optimista, szerinte Raikkönen tudja, ennél kényelmesebb helyet sehol sem kaphat.

"Ismerjük Kimit, tudjuk, hogy jól érzi itt magát. Rajtunk múlik, hogy alá tudjuk-e tenni, amit kér. Szerintem maradni fog. Ennek a csapatnak van egy kultúrája, emberi kultúrája, ez az, amit Kimi is szeret. Ha bekorlátoznánk az idejét, nem élvezné nálunk, mint ahogy nem is szeretett másik csapatnál versenyezni. Tudja, hogy itt jól bánnak vele, nagy különbség van aközött, hogy itt van vagy máshol van. Kiminek, mint embernek ez a legjobb istálló. És mint versenyzőnek, hát, végülis ezt kell eldöntenie" - idézte az Autosport Lopezt.

A lezser Lotusszal szemben áll a valamivel szigorúbb Red Bull, ami három éve folyamatosan bajnok, ötödik éve nyer rendszeresen versenyeket. Hosszú távon biztosan jobb autót tudna adni Raikkönennek.

A bulizós versenyző nem is tagadta, igen erősen gondolkodik, mihez kezdjen. A Red Bullnál nem lenne első számú, de Vettel a haverja, szívesen látnák egymást. Raikkönen azt mondta, ne kérdezgessék, mert amíg nem tudja biztosan, mit csinál jövőre, nem fog konkrétan válaszolni, viszont amikor megtudja, azonnal közli majd magától. Könnyen lehet, hogy ez épp három hét múlva, a Hungaroringen fog megtörténni.