Orosz tinivel menekül meg a Sauber

2013.07.15. 11:10

Orosz befektetők mentették meg a súlyos anyagi gondokkal küzdő Forma–1-es Sauber-csapatot. A fejlesztésekben is segítséget kapnak majd a cégektől.

A Sauber közleménye szerint működésük ezzel hosszú távra garantált, így biztosan elindulnak a következő szezonban is. Az Autosport úgy tudja, a befektetők érkezése miatt nem lesz változás a csapat menedzsmentjében, a csapatfelállás viszont változhat jövőre, egy fiatal orosz pilóta mutatkozhat majd be a sorozatban.

A mindössze tizenhét éves Szergej Szirotkin az egyik befektető fia, jelenleg a Forma Renault 3.5 sorozatban versenyez, hamarosan csatlakozik a Sauberhez, hogy felkészíthessék a következő idényre. Az idei szezonjában nyolc versenyen állt rajthoz, az összetettben a nyolcadik helyen áll.

A befektetők célja az is, hogy a Forma–1-et népszerűsítsék Oroszországban, ahol jövőre már F1-futamot is rendeznek, Szocsiban.

A Saubernél az idén Nico Hülkenberg és Esteban Gutierrez versenyez, a múlt héten a gpupdate.net azt írta, hogy a német szerződést bontott a csapattal, mert nem tudták kifizetni. A pilóta nem akarta kommentáli a híresztelést, de korábban már szóba hozták a Ferrarival Massa utódjaként, illetve a Lotusnál, ha Raikkönen átigazol a Red Bullba.

A Sauber nagyon visszaesett az idén, mindössze hét pontot szereztek.