A Red Bull-tulaj Raikkönen riválisát dicséri

2013.07.25. 12:03

"Silverstone-ban kiválóan dolgozott Ricciardo, és Vergne is nagyon jó volt. Döntés viszont még nincs, még tanácskozunk ezügyben a csapaton belül. Budapest után jelentjük be, ki érkezik" - idézte az autosport.com Dietrich Mateschitz Red Bull-tulajt csütörtökön, a hétvégi Magyar Nagydíj előtt.

Mark Webber megüresedő helyéért a Red Bull Racingnél Kimi Raikkönen és Daniel Ricciardo van versenyben, akit múlt héten a gumiteszten kipróbált az istálló. Kicsúszott, de aztán jól ment. Vergne azt mondta, neki is van sansza, de az ő kinevezése a Toro Rossótól, és nem csapattársáé, Ricciardóé, nagyon váratlan lenne.

Az Autosport szerint Raikkönen maradna a Lotusnál, de biztosítékot akar, hogy lesz pénz a fejlesztésekre. Hogy megkapja, függ attól, hogy a Lotus milyen szponzorszerződéseket tud kötni a közeljövőben.

Mateschitz szavai ellenére a Red Bull hivatalos honlapja csütörtökön teljes egészében átvette a formula-1.com finnel készült interjúját, ami szokatlan, de jelenleg úgy tűnik, nem jelent semmit.

Korábban Raikkönen is azt mondta, augusztusban dőlhet el, hol vezet jövőre. Szerződése a Lotusszal év végén kifut, így távozásának semmi akadálya.