Pénzbírság a Ferrarinak Alonso szárnyáért

2013.07.28. 18:26

20 másodperces büntetést kapott utólag a Magyar Nagydíj után Romain Grosjean, mert a futam elején összekoccant Jenson Buttonnal. Versenybalesetnek tűnt, de a felügyelők a franciát találták vétkesnek. A versenyen áthajtásos boxbüntetéssel is sújtották, mert pályán kívül előzte Felipe Massát, ez is nagyon szigorú ítélet, még Massa is furcsállta. A 20 másodperc plusszal is marad viszont hatodik.

Fernando Alonsót is beidézték a felügyelők, mert az FIA-ellenőr Jo Bauer jelentette nekik, hogy a ferraris háromszor használta úgy az állítható hátsó légterelős rendszerét, a DRS-t, hogy nem volt másodpercen belül a mérési zónában ellenfeléhez képest.

Kiderült, nem Alonso, hanem a Ferrari hibázott, mert a DRS-rendszert elfelejtették(!) átkapcsolni a futam előtt versenybeállításra, így az akkor is jelzett Alonsónak, amikor nem volt elég közel az előtte lévőhöz. Blőd hiba, de megúszták 15 ezer euró pénzbüntetéssel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!