Említettem Kiminek, de kinevetett

2013.07.28. 17:40

"Nem hagyott nekem elég helyet" - szólt be rádión csapatának Sebastian Vettel 4 körrel a Magyar Nagydíj vége előtt. Kimi Raikkönent akarta megelőzni a Hungaroring egyik legnehezebb kanyarjában, a balos Mansellben, ráadásul kívülről, a finn viszont simán visszaverte, fékeznie kellett.

Teljesen esélytelen volt, és félórával később a sajtó előtt már ő is mosolyogva beszélt az esetről.

"Valójában ott, akkor, a pillanat hevében történt, szorosnak tűnt a helyzet, majdnem kicsúsztam, de ilyen az autóversenyzés. Abban a kanyarban előzni, kívülről, nem egy egyszerű dolog, és Kimi nem is idióta, a realitás az, hogy maradnom kellett mögötte. Mondjuk úgy, hogy mondanom kellett valamit. Utána azért megemlítettem neki, de kinevetett" - vigyorgott Vettel.

Raikkönent nem nagyon hatotta meg az egész, szokásos higgadtságával beszélt.

"Tudtam, hogy a gumijaim rendben vannak, az utolsó szektorban különösen, vagyis a célegyenes végén esélytelen volt előznie. A 2. kanyar viszont neccesebb volt nekem az egész versenyen, az után próbálkozott, de jobbra mozdultam, és kivédekeztem. Kicsit szoros volt, ám sikerült magam mögött tartanom."

Vettel harmadik lett, de annyit mosolygott, mintha nyert volna, vb-riválisa, Fernando Alonso csak ötödikként végzett. Így már nem is a spanyol, hanem Raikkönen a második a világbajnokságban 39 ponttal lemaradva, eggyel a ferraris előtt.

"Kimi közel volt, de ma nem jött össze, az elején Jensonnál letört egy darab a szárnyamból, vagyis csak magamat okolhatom, hogy nem végeztünk ma előrébb. Megtettük, amit tudtunk, de elérhettünk volna többet is" - foglalta össze Vettel.