Grosjeant szívatták a felügyelők a H'ringen

2013.07.29. 12:33 Módosítva: 2013.07.29. 12:33

Kétszer is büntették a Hungaroringen Romain Grosjeant, előbb a futamon kapott áthajtásos büntetést, majd azután 20 másodpercet adtak a végeredményéhez. Massát a bírák szerint pályán kívül előzte, Buttont meg leszorította.

Az első esetnél nagyon szigorúak voltak vele, lemehetett a pályáról, de úgy két centivel, ráadásul annyira tisztán előzött, hogy még Massa is megvédte.

"Ha azért kapta a büntetést, amit ellenem csinált, akkor ez teljesen hibás döntés. Nem ment le 4 kerékkel a pályáról, csak kettővel, ezt szabad" - így látta az esetet Massa.

Alan Permane Lotus-mérnök szintén versenyzője mellé állt.

"A szabály szövege szerint elhagyta a pályát, de hogy előnyt szerzett volna, azt vitatjuk, mert már Massa előtt volt, és csak azért ment le, hogy ne ütközzenek össze. Simán a pályán maradhatott volna, de hogy elkerülje a koccanást, szélesen vette a kanyart. Nagyon szigorú ítélet, pláne, hogy Massa is így látja."

Grosjean & Button CRASH @ 2013 Hungarian GP

A 20 másodperces eset talán egyértelműbb, nem hagyott elég helyet Buttonnak.

"Nem mehettem tovább balra. Ott már a fű volt, azon meg nem akarok fékezni. Sokkal rosszabb vége is lehetett volna. Szerencsém volt, a kocsijaink erősek. Szinte csak álltam, és néztem - mit csinálsz, egy másodperc múlva a füvön leszek. És ott is voltam. Nem tudom, mit gondolt. Nem is hiszem, hogy gondolkozott" - panaszkodott Button.

Grosjean előélete számíthatott az ítéleteknél, tavaly több balesetet is okozott, a spái rajtkarambolért egy futamról eltiltották. Idén eddig tiszta volt.

A Hungaroringen hatodikként ért célba, és a 20 mp-es büntetésével sem esett vissza.