Alonsót rendre utasította a Ferrari-elnök

2013.07.30. 11:41 Módosítva: 2013.07.30. 11:41

Közleményben figyelmeztette kétszeres világbajnok pilótáját, Fernando Alonsót a Forma-1-es Ferrari istálló elnöke, Luca di Montezemolo, mivel a spanyol versenyző beszólt a csapatnak az idei autója miatt a vasárnapi Magyar Nagydíj után.

A 32. születésnapját hétfőn ünnepelte a pilóta, és a hungaroringi ötödik helye után azt mondta, az évfordulójára egy új kocsit szeretne kérni.

A Ferrari honlapján erre Montezemolo reagált. "Ezekben a pillanatokban nyugodtnak kell maradnunk, kerülnünk kell a vitákat, alázatosan és elszántan kell dolgoznunk, miközben támogatjuk a csapatot és annak tagjait a pályán és azon kívül is."

Az elnök felhívta a spanyolt, hogy felköszöntse, de mint a közlemény kitér rá, emlékeztette arra, "a nagy bajnokokat, akik korábban a Ferrarinál versenyeztek, mindig arra kérték, hogy az istálló érdekeit helyezzék sajátjaik elé."

A 28. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a brit Lewis Hamilton (Mercedes) nyerte a finn Kimi Räikkönen (Lotus) és a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) előtt. Alonso az ötödik hellyel visszacsúszott az összetett harmadik helyére, hátránya 39 pont az élen álló Vettellel és egy a második Räikkönennel szemben.