Raikkönen: A Red Bull kizárva

2013.08.19. 19:17

Nem szerződik a Forma-1-es Red Bullhoz a lotusos Kimi Räikkönen, ezt a finn pilóta menedzsere jelentette be hétfőn.

"Igaz a hír. Volt néhány tárgyalás az ügyben, de nem fog létre jönni a megállapodás" - nyilatkozta Steve Robertson az Autosportnak délután. Robertson hozzátette, ügyfelének több ajánlata is van, ugyanakkor az sem kizárt, hogy marad jelenlegi csapatánál.

A finn versenyzőt nemrég hírbe hozták a Ferrarival is, azonban az olaszok sajtóreferense azt mondta, légből kapott információ az egész.

Raikkönen és Vettel nem lesznek csapattársak
Raikkönen és Vettel nem lesznek csapattársak

A 2007-es világbajnok Räikkönennek a szezon végén lejár a szerződése a Lotusnál, és korábbi sajtóhírek szerint jó esély volt arra, hogy ő lesz a Red Bulltól az idény végén távozó ausztrál Mark Webber utódja és Sebastian Vettel csapattársa, de szóba került Fernando Alonso is.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a RBR-nél Daniel Ricciardót jelentik majd be új pilótának, a német Bild szerint akár már hétvégén, Spában megerősíthetik az ausztrál szerződtetését.

Räikkönen tavaly az összetett világbajnoki pontverseny harmadik helyén végzett, míg idén jelenleg a második helyen áll a címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) mögött.