Csak a kezét figyeljék, nem csal

2013.08.28. 11:18

Az Eau Rouge és az azt követő Radillon talán a világ legnehezebb kanyarkombinációja még akkor is, ha ma már padlógázon lehet venni azokat. Baleset ritkán történik, de még mindig igen könnyen bele lehet hibázni, amint láttuk azt Lewis Hamiltontól, és látjuk az alábbi videón Fernando Alonsótól.

A Ferrari hátulja az Eau Rouge-ból kijövet elmegy jobbra, ám a spanyol villámgyorsan ellenkormányoz jobbra, olyan sebesen, hogy azt szemmel alig lehet látni. Tizedmásodperc vagy annak töredéke alatt korrigál, és már javítva is a hiba.

Alonso mistake in Eau Rouge - Belgium GP 2013

Közel 300 kilométer per óránál persze semmit nem lehet nem villámgyorsan csinálni, az óriási sebesség hipergyors mozdulatokat követel. Alonso többek között emiatt is hajtotta szét magát egész augusztusban, töltötte igen aktívan a nyári szünetét. Az első rendű fizikai felkészültség nélkülözhetetlen, és ha kivételes tehetséggel párosul, ilyen káprázatos mozdulatokat eredményez – ami napjainkban persze már alap a Forma-1-es autóversenyzőknél. Ugyanígy megcsinálja Button, Hamilton, Vettel, Raikkönen, sőt, nemcsak a világbajnokok, de valószínűleg a legtöbben a mai mezőnyből.