Megvan, ki lesz Vettel csapattársa jövőre

2013.09.02. 22:26 Módosítva: 2013.09.02. 22:26

Az ausztrál Daniel Ricciardo váltja honfitársát, Mark Webbert a Forma-1-es bajnok Red Bull csapatnál jövőre - jelentette be az istálló hétfő este.

A közlemény szerint Ricciardo - aki jelenleg a Toro Rosso versenyzője - többéves szerződéssel kerül a bajnokcsapathoz, ahol a másik pilóta a háromszoros világbajnok Sebastian Vettel.

A 37 éves Webber már korábban elárulta,  a szezon végén befejezi Forma-1-es pályafutását, és a továbbiakban a Porsche sportautóprogramjában vesz részt.

Pótlására Kimi Raikkonen neve is felmerült, de a Red Bull a saját fiókcsapatából oldotta meg a pilótakérdést. A BBC szerint a fő indok a pénz volt, a finn, illetve menedzsmentje túl sokat kért, így nem tudtak megállapodni az anyagiakban.

A csapatfőnök Christian Horner szerint Ricciardo logikus választás, hiszen nagyon tehetséges, elkötelezett és erős. Mindössze 24 éves, míg Raikkönen októberben már 34 lesz, így "középhosszú távon" is jobb megoldás - fogalmazott Horner.

Ricciardo még befejezi a szezont az STR-nél, nyolc futama van még a kiscsapatnál, aztán ül át a világbajnok mellé, a következő idényre. Az ausztrál tehetséget júliusban a silverstone-i teszten próbálta ki az RBR, és bár kicsúszott, megfelelt.

Sokat várnak tőle, Horner a jövő sztárját látja benne. Webber twitteren szólt hozzá a döntéshez, örül, hogy a helyén egy másik ausztrál kap lehetőséget.

Raikkönennek így maradhat a Ferrari, esetleg a McLaren, ha el akarja hagyni a Lotust, az ő jövője a hétvégén, az Olasz Nagydíjon, Monzában derülhet ki.