Lauda: Én Kimi Raikkönent szerződtetném

2013.09.03. 21:49

Nem kérdés, kit rakna a Ferrariba Felipe Massa helyére Fernando Alonso mellé Niki Lauda, a márka kétszeres világbajnoka állítja, csak és kizárólag Kimi Raikkönen kaphatja meg a brazil kocsiját.

Massa már tavaly is majdnem leverte a lécet, csak az utolsó pár futamon mutatott teljesítménye mentette meg, és kapott szerződést erre az évre is. A helyzet ugyanolyan, mint akkor, Massának az utolsó nyolc futamon kell bizonyítania a Ferrari főnökeinek, hogy még mindig ő az alkalmas ember a posztra.

Pedig Raikkönent már a Red Bull sem csábítja, hétfőn kiderült, hogy Daniel Ricciardo lesz Sebastian Vettel csapattársa, így a finn oda már biztosan nem mehet. Marad neki a favoritnak tartott Ferrari, a Lotus, ahol most is van, esetleg a kívülálló esélyes, a McLaren. A Ferrari állítólag már konkrét ajánlatot is tett neki.

„Nagyot lökhetne a csapaton, úgy, mint Hamilton tette azt a Mercedesszel. Ráadásul képes lenne meghajtani Alonsót is. Ha én lennék Luca di Montezemolo, Kimit választanám" – hasonlította Lauda a Bildnek Raikkönent saját jelenlegi mercis sztárjához.

Az osztrák egy éve segített Hamiltont a Mercedeshez vinni, Schumacher helyére, és most a németek feltámadását sokan az angolnak tulajdonítják a csapatnál: három futamot nyertek idén, Rosberg kettőt, Hamilton egyet, ám utóbbi zsinórban négy pole pozíciónál jár, három hónapja csak ő indult az első helyről F1-futamon.

A Ferrari-vezetők azt mondják, nem sietnek a pilótaválasztással, így a hagyományokkal ellentétben, a hétvégén, Monzában valószínűleg nem jelentenek be senkit Alonso mellé. Massa állítólag még kap időt, ezzel Raikkönen átigazolási huzavonája is tovább tarthat.