Megfontolná Kimit a Ferrarihoz? Miért ne!

2013.09.06. 09:26

Napról napra közelebb van Kimi Raikkönen ferraris visszatéréséhez, csütörtökön Fernando Alonso, majd maga is erről beszélt. A SkySports pedig megszólaltatta Stefano Domenicali csapatfőnököt, aki szintén nem zárta ki ennek lehetőségét.

Előbb azt kérdezték tőle, igaz-e, hogy a Ferrari ajánlatot tett a finnek? (Amint arról a német sajtó egy hónapja írt.)

"Annyit hallottunk már erről. Nincs mit hozzátennünk az eddigi kommentjeinkhez, és ne feledjék el, minden nyáron vannak pletykák, aztán a végén nem az történik, amit az újságírók várnak. Annyit tudok mondani, ha meglesz a döntés, be fogjuk jelenteni" - kerülte ki a választ Domenicali, a következő kérdéssel viszont már nem ezt tette.

Ha Kimi vissza akarna jönni a Ferrarihoz, megfontolná ennek a lehetőségét?

"Miért ne!?" - mosolygott vissza az olaszok főnöke.

Kimi a Ferrarinál?

Domenicali jól ismeri Raikkönent, 2008-ban és 2009-ben már ő vezette az istállót, amikor a pilóta ferraris vb-címe után egy évvel Massával megnyerte a Ferrarinak a konstruktőr-vb-t, majd 2009-ben a csapat egyik leggyengébb szezonját csinálták végig. Abban az évben csak egy futamot nyertek, Raikkönennel, Spában, aztán a klasszis távozott a Forma-1-ből, két évet ralizott. Egyelőre Raikkönen a Ferrari utolsó világbajnoka.

Tavaly a Lotusszal tért vissza, egy nagydíjon győzött, ahogy eddig idén is, ám nem látszik a fejlődés az autóján, ezért egyre valószínűbb, hogy váltani akar.

A Ferrari hagyományosan Monzában jelenti be következő évi pilótakettősét, állítólag most nem itt fogja, de az eddigi reakciók - Raikkönen, Alonso, Domenicali - nem ezt mutatják.

A 33 éves versenyző az olaszoknál Alonso társa lehetne, Felipe Massa helyét vehetné át.