Hogy mi történt Kimivel? Vb-t nyertünk!

2013.09.07. 20:16

Napokon belül bejelenti a Ferrari Fernando Alonso csapattársának nevét, nyilatkozta Monzában Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök szombaton. A nagyfőnök a helyszínen nézte meg az időmérőt, majd az újságírók elé állt, és először beszélt a pilótakérdésről. Egy esélyest említett név szerint, Kimi Raikkönent, és persze Felipe Massát, akinek a leváltását fontolgatják.

"Monza után azonnal a pilótakérdésre koncentrálunk, a következő napokban meghozzuk a döntést. Még nem határoztunk el semmit, nem írtunk alá senkivel - idézte Montezemolót az Autosport arra reagálva, Raikkönennel állítólag már megegyeztek. - Beszélünk Massával, mérlegelünk, döntünk. Mást is szerződtethetünk (nem csak Raikkönent), jópár nevünk van."

A finn 2007 és 2009 között már vezetett a Ferrarinál, első évében világbajnok lett, majd futó szerződéséből tették ki, hogy helyet csináljanak Alonsónak 2010-re. Raikkönen sem tagadta csütörtökön, hogy voltak súrlódások a felek között a váláskor, és ezzel szembesítették most Montezemolót is.

"Hogy mi történt? Nyertünk egy világbajnokságot - reagált az elnök. - Kimi jó pilóta, és nagy megkönnyebbülés volt, amikor Michael (Schumacher) és Ross (Brawn) nélkül azonnal világbajnokok lettünk. Nincs semmiféle problémánk. Vannak viszont más lehetőségeink is, és az is lehet, hogy Felipével folytatjuk."

A Ferrari hagyományosan Monzában, a nagydíj vasárnapján jelenti be új versenyzői nevét, így volt ez Alonsóval és így volt ez Raikkönennel is, 2006-ban. Nem lenne meglepő, ha újra így történne.