Vettel imádja, hogy utálják, Alonso tudatos feszültségkeltésről beszél

2013.09.08. 17:03

Egy korábbi Forma-1-es világbajnok, John Surtees, valamint az egyszeres futamgyőztes Jean Alesi interjúvolták meg a dobogósokat a monzai futamon.

A 79 éves Surtees alig tudta elkezdeni Vettellel, először még örömükben hangoskodtak a drukkerek, majd a világbajnokot beszéd közben végig fütyülte az olasz közönség. „Nagyon különleges érzés visszatérni ide, nagyszerű futam volt. Lehet hallani, hogy mit jelent itt, ha nem piros overallban nyer valaki, de ez azt jelenti, hogy jól dolgoztunk, és legyőztük a pirosakat, jó csapatmunka volt” – utalt a második helyen beért Ferrarira Vettel. „Mindkettőnk számára (a harmadik Webbernek is) jól sikerült a futam, bár volt gondunk a váltóval, akadt elég előnyünk, amiből gazdálkodhattunk, így nem volt probléma. Remek munkát végzett a csapat.”

A SkySports megkérdezte a bajnokot arról, nem zavarja-e, hogy Silverstone és a Hungaroring után ismét kifütyülték: "Nem csoda, kékben vagyok, itt meg minden piros. A kislányok és a kisfiúk születésüktől fogva abban járnak, a vérükben van a Ferrari".

Alonsót kitörő örömmel fogadták, aki második helye ellenére láthatóan örült ennek, pedig így 53 pontra nőtt a hátránya Vettel mögött.

„Nem volt könnyű a rajt, Nico Hülkenberget megelőztem, utána Mark Webbert kellett megelőznöm, utána Felipét, de Vettelt nem értük utol. Markkal voltam harcban a végéig, ígí sikerült. Kockáztatunk kell már idén, nincs veszíteni valónk, ezt most megtettük, elégedett vagyok. Nagy köszönettel tartozom a csapatnak, a szurkolók pedig fantasztikusak, pláne Olaszországban. Vannak, akik feszültséget akarnak kelteni a csapaton belül, de láthatjuk, hogy erről szó sincs” – tért ki a szombati hírekre a spanyol, miszerint leteremtette a mérnökeit az időmérő elhibázott taktikája miatt. „Örülök a második helynek, és hogy itt ünnepelhetek a dobogón, hiszen ez a legjobb dobogó mind közül. Remélem, hogy jövőre nyerni fogunk.”

A szezon végén a Forma-1-ből távozó Mark Webber már minden helyszínen búcsúzkodik, ez volt az utolsó európai futama F1-es versenyzőként.

„A végére jobb lett a tempóm, a kemény gumikon jobban tudtam menni, jót harcoltunk Alonsóval. Jó eredmény ez a csapatnak, és köszönök mindent Monzának az utolsó itteni Forma-1-es futamomon.”

A két Red Bull csak a váltója miatt aggódhat, Szingapúrban még nem cserélhetik ki büntetlenül, csak az utána következő nagydíjon. Mindkét autóval problémák voltak, Webbernek 2-esből 3-asba, Vettelnek 5-ösből 6-osba kellett gyorsabban felkapcsolnia.