Alonso-Lotus-Renault az új szuperpletyka

2013.09.09. 11:20

Kimi Raikkönen Ferrari-szerződéséről már a legnagyobb német autós újság, az Auto, Motor und Sport is meg van győződve, és vasárnap arról kezdtek beszélni, hogy - annak ellenére, hogy toppilótát akar maga mellé -, Fernando Alonsónak a finn érkezése annyira nem tetszik.

A Bild és a Die Welt új értesülése szerint annyira nem, hogy régi otthonánál, a Renault-nál tapogatózik, ami ha a motorszállításon felül kissé jobban megtámogatná Raikkönen jelenlegi csapatát, a Lotust, akár oda is menne, az olaszokhoz érkező szupersztár helyére.

Eric Boullier Lotus-csapatfőnököt meg is kérdezték erről. "Ha Fernando kopogtat, ajtót nyitok. Csak ki tudjam fizetni! A Renault-val és a Totallal próbálunk szorosabban együttműködni, ami technikai szempontból fontos, ám anyagilag is segítene."

A Ferraritól Stefano Domenicali, az istálló vezetője az Autosportnak azt mondta, a spanyol helye betonbiztos náluk, "hegyeket képes megmozgatni", eszük ágában sincs lemondani róla.

A Ferrari a napokra ígérte Alonso csapattársának bejelentését, állítják, képben van még a leváltandónak tartott Felipe Massa, Raikkönen és valószínűleg Nico Hülkenberg is.

A német újságok szerint viszont már eldőlt, hogy 2007-es bajnokukat viszik vissza, akinek mintegy 20 millió eurós gázsiját az istálló egyik legnagyobb szponzora, a Shell állja. Az aláírást és a bejelentést az hátráltatja, hogy a bizniszt kialkudó Steve Robertsont, Raikkönen egyik menedzserét Amerikában kezelik rákkal, így az utóbbi hetekben a fia intézte az ügyeket, ám a végső fázisban rá is szükség lenne ismét.