Alfréd
5 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Alonso: Legyünk realisták

2013.09.09. 15:37

53 ponttal van lemaradva a világbajnokságban Sebastian Vetteltől Fernando Alonso, hét futam van hátra, 175 pontot lehet szerezni összesen. A német kétversennyivel vezet, ez már annál is több, amit ő ledolgozott tavaly Alonso ellen. Nem is kerget álmokat a ferraris.

"A bajnoksággal kapcsolatban legyünk realisták. A különbség még mindig nagyon nagy, nincs már elég verseny, és valószínűleg nem is vagyunk elég gyorsak, hogy sorozatban futamokat nyerjünk. Mázlira lenne szükség és Seb kieséseire vagy valamire ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot. Túl nehéz" - idézte a spanyolt az Autosport.

Különösen azért fájhat, hogy Monzában sem sikerült faragnia a hátrányából, sőt, újabb hét pontot veszített Vettel győzelme, saját második helye miatt, mert így könnyen lehet, hogy két hét múlva, Szingapúr után a Ferrari leállítja az idei gép fejlesztését, és 2014-re koncentrál - amint azt Alonso a hétvége előtt kifejtette.

Teljesen még nem adta azért fel, olyasmiben gondolkodik, amit egy éve Vettel csinált meg, ellene: "Ott vagyunk, ahol tavaly, akkor neki volt nehéz dolga felzárkózni, rajtunk múlt a dolog, ám nem fejeztük be, amit elkezdtünk. Szuzukában kiestem, és egyéb gondok is adódtak. Az utolsó pillanatig próbálkozni fogunk, aztán meglátjuk, hány ponttal érünk Brazíliába (a zárófutamra)".

A Ferrarit ezekben a napokban Alonso csapattársának szerződtetése köti le, sőt, a legújabb pletykák szerint még az is előfordulhat, hogy a vezérpilóta távozik, bár ez egyelőre igen vad feltételezésnek tűnik.