A pillanat, mikor Vettel majdnem elszúrta

2013.09.10. 13:54

Monzában a hétvégén a lehető legközelebbről nézhette a versenyt fotósunk. Képein látszik, hogyan dőlnek be, illetve ki a Forma-1-es autók is a kanyarokban, mint például Fernando Alonso Ferrarija a sikánban vagy Sebastian Vettel Red Bullja az Ascariból való kigyorsításkor. Közeliben jól kivehető, hogyan deformálódnak a gumik - hogy mekkora erő hat rájuk, azt a már bemutatott hőkamerás felvételeken láthattuk.

Kritikus pillanat volt a futamon az első kanyar, amikor Vettel akkorát fékezett, hogy jobb első gumiján sima foltok keletkeztek, az anyag laposra kopott, ami a versenyét is meghatározta. Mérnökei körről körre figyelték a kereket, ami miatt a tervezettnél valamivel korábban kellett gumit cseréltetnie.

Az első sikán amúgy is a pálya egyik legnehezebb pontja, beforduláskor szinte az összes kocsi három kerékre emelkedett ott, annak ellenére, hogy az F1-gépek súlypontja a lehető legalacsonyabban van.

Ha nem is győzött, Alonso a nagydíj legszebb autója címet minden bizonnyal elvitte, a piros Ferrari főleg az Ascari-kombináció zöld-piros hátterével fenséges látvány.