Klaudia
-3 °C
3 °C

Kimi bocsánatkérést akart Montezemolótól?

2013.09.16. 09:49

A finn MTV3 értesülése szerint bizarr akadálya volt a Ferrari-Raikkönen újraegyesülésnek: a pilóta személyes bocsánatkérést követelt 2009-es menesztése miatt az elnök Luca di Montezemolótól. Négy éve a Ferrari nagyfőnöke élő szerződéséből váltotta le a finnt, és ültette a helyére Fernando Alonsót, akinek most csapattársa lesz a volt világbajnok.

A csatorna szerint Montezemolónak el kellett ismernie, hogy hibázott, a szerződéstárgyalások csak ez után kezdődhettek meg. Az elnök állítólag megtette ezt, így gond nélkül megállapodhattak Kimi Raikkönen visszatéréséről.

Harminchárom évesen két szezonra írt alá, természetesen ugyanolyan feltételek mellett, mint Alonso, vagyis nem lesz első és második ember az istállónál. Felipe Massát váltja a Ferrari 2007-es bajnoka, a brazil, aki négy szezonon át hátvédet játszott a spanyol mögött, még nem tudni, hol folytatja. Képben lehet a Lotusnál, ám az is megtörténhet, hogy nem talál helyet magának.

Raikkönennek még hét versenye van a Lotusszal, ahogy Massának a Ferrarival, az idényt jelenlegi helyükön fejezik be. Michael Schumacher szerint aztán robbanékony 2014-es Ferrari-idényre számíthatunk.