Massa: Többé nem segítek Alonsónak

2013.09.17. 10:48

"Segíteni? Nem, inkább támadni!" - felelte Felipe Massa, amikor a brazil Globo TV riportere azt kérdezte tőle, továbbra is segíti-e ferraris csapattársát, Fernando Alonsót, most, hogy kiderült, a szezon végén leváltja az istálló, és Kimi Raikkönent viszi a helyére.

"Az a nap még mindig nagyon fáj" - tette hozzá a versenyző a 2010-es hockenheimi futamra utalva, amit vezetett, ám a Ferrari azt kérte tőle, engedje előre Alonsót, és ő kisebb huzavona után engedelmeskedett. A következő három és fél éve aztán azzal telt, hogy a spanyol másodhegedűsét játszotta, elfogadta az olaszok - ki nem mondott - feltételeit. Nem verhette meg Alonsót, igaz, egyszer sem állt utána közel ehhez, a győzelemhez meg végképp nem, azóta sem volt futam, amit komolyan, nem csak mondjuk a kerékcserék miatt, percekre vezetett volna. De még úgy sem nagyon tudott elöl lenni.

Ennek ellenére így folytatta az interjút: "Igen büszke vagyok a karrieremre, logikus, hogy bajnok szeretnék lenni, és a bajnoki címért küzdeni. Nem ért még véget a karrierem. Könnyebbnek, szabadabbnak érzem magam. Nyilvánvalóan versenyképes autóra van szükségem. Nem akarok csak azért itt lenni, hogy itt legyek, nincs értelme a Forma-1-ben maradni, ha nem mehetek a győzelemért. Másképp nem tudom elképzelni".

Elmondta, a Lotusszal egyezkedik, jó esélye van épp Raikkönen helyére kerülni. "Tárgyalunk, a Lotus versenyképes, nekem ennyi kell - miközben a McLarennél is kopogtatott. - Nem tudom, az nehéznek tűnik, a Lotusszal nagyon pozitívak az eddigi beszélgetéseink."

Massa a jövő évi szabálymódosításokban bízik, 2014-ben jön a turbó, mindenkinek vadonatúj autót kell építenie: "Változnak a szabályok, remélem, javul a sorsom".

Az árnyékpilótának még hét versenye van idén a Ferrarival, Alonso mellett, aki 53 ponttal második a világbajnokságban Sebastian Vettel mögött. Jó kétfutamnyival van lemaradva, ami nagyon soknak tűnik, ám ha úgy alakulna, Massát újra utasítanák, hogy segítsen Alonsónak.