Ferrari: nagy levegőt!

2013.09.19. 08:43

Összecsapást vár 2014-ben a Ferrarinál Fernando Alonso és Kimi Raikkönen között Felipe Massa, akinek helyét a finn veszi át jövőre az istállónál. Massa aládolgozott Alonsónak mintegy négy éven át, miután kiderült, menesztik, azt mondta, többé nem fog, ám az elnök továbbra is ennek ellenkezőjét állítja. A brazil abban biztos, Raikkönen nem lesz hajlandó beállni a sorba Alonso mögé, legalábbis nem véletlenül mondhatta a Globo TV-nek az alábbiakat.

"Ismerem Fernandót is, Kimit is, a pályán is, azon kívül is, és kiváló pilótának tartom mindkettőt. Csak attól tartok, összeütközésbe kerülnek, ha egy csapatban lesznek. Mondtam is a főnökeimnek, vegyenek nagy levegőt, mert jövőre elakadhat a lélegzetük."

Massa Alonso előtt közel három éven át Raikkönen társa volt a Ferrarinál, így elméletileg tudnia kell, miről beszél. Vele is jól megvolt.

"Biztos vagyok benne, hogy Fernando kedvel engem, muszáj neki. Remek a kapcsolatunk, barátként tekint rám, és én is barátként tekintek rá - folytatta Massa. - Kimivel is barátok vagyunk, sokkal inkább, mint mikor csapattársak voltunk."

A Ferrarinál egyelőre úgy gondolják, nem lesz gond, és Alonso kifejezetten örülni fog Raikkönen érkezésének.