A McLaren tényleg Alonsóra hajt

2013.09.21. 14:30

Pénteken merült fel Szingapúrban, hogy a McLaren azért nem erősítette még meg pilótakettősét jövőre, mert Fernando Alonsót akarja megszerezni. Hamar be is bizonyosodott, a pletyka igaz, Martin Whitmarsh csapatfőnök elégedetlen Sergio Perezzel, és a spanyolra lecserélné. 2015-től ugyanis már a Honda adja a motort az istállónak a Mercedes helyett, és a japánok szupererős csapatot akarnak, amiből a mexikói idei teljesítménye alapján kilóg. Whitmarsh szerint nem verte meg elégszer Buttont, többször is balesetet okozott futamon, csak Kimi Raikkönent háromszor ütötte ki. Valószínűleg a Hondának sem tetszik.

"Érdekel minket (Alonso), de tiszteletben kell tartanunk a Ferrarit. Meglátjuk. A Honda megváltoztatja a játékszabályainkat. Extrém pozitív mértékben növeli az anyagi lóerőnket, hogy kinézhessünk a piacra, és megszerezzük a szükséges alkatrészeket" - idézte az Autosport a virágnyelven, mégis érthetően fogalmazó Whitmarsht.

Alonsónak 2016 végén fut ki a megállapodása a Ferrarinál, miután kiderült, a McLaren rá hajt, újra megerősítette, maradni akar.

"Nem igazán (érdekel). Minden héten elmondom, többször is, szeretem a Ferrarit, és a karrierem végéig a Ferrarinál maradok. Szép dolog, ha az embert csapatvezetők dicsérik, különösen, ha a McLarené, de nem áll szándékomban váltani. Három év van még a szerződésemből, és remélem, még többel meg is fogjuk hosszabbítani" - mondta a SkySportsnak.

Megkérdezték természetesen viharos 2007-es mclarenes szezonjáról is, amikor kiborult Lewis Hamiltonra és az akkori csapatfőnök Ron Dennisre, és egyetlen év után távozott.

"Annyit pletykáltak akkoriban, hogy nehézségeink voltak abban az évben, de mindig is mondtam, senkivel nem volt ott prblémám, kivétel egy embert és a filozófiáját, ám ő már nincs ott" - utalt az azóta posztjáról távozott Ron Dennisre a spanyol.

2014-re 99,9%, hogy a McLaren nem tudja őt megszerezni, de egy év alatt bármi történhet, és a Hondának is az a fontosabb, hogy 2015-ben náluk legyen. Különösen sok minden változhat, ugyanis a következő idényt versenyképes csapattárrsal kezdi Alonso, Kimi Raikkönennel. Állítólag nem örül az érkezésének, ám állítja, épp ellenkezőleg, ő is támogatta a leigazolását, erősen.

"Természetesen örülök (hogy jön). Lobbiztam érte, és végül szerződtették is. Amikor megtudtam, hogy Felipét leváltják, azonnal mondtam, hogy a legjobb lehetőség a helyére Kimi" - nyilatkozta Alonso.