12 éves baleset ütötte ki Raikkönent

2013.09.21. 20:21

A hátfájdalmaival küzdő Kimi Raikkönen csak 13. lett a Lotusszal a Szingapúri GP időmérőjén, ám mindenkit megnyugtatott, hogy a versenye nincs veszélyben. Úgy volt, hogy a kvalifikációt akár ki is hagyhatja, végül autóba ült, csakhogy a második harmadnál tovább nem jutott.

„Ma reggel nagyon fájt a hátam. Az időmérőn már jobb volt, de nem tudtam igazán jól vezetni, és nem értük el azt az autóval, amit szerettünk volna. Meglátjuk, hogy megy majd a versenyen.”

Mikor a skysportsosok arról kérdezték, a háta vagy az autó miatt végzett inkább a 13. helyen, így felelt: „Ez is, az is. Az edzésen nem tudtuk elvégezni, amit akartunk. De a verseny rendben lesz, legalábbis elindulok, aztán meglátjuk. Sajnos nem először fordul elő ez velem, és nem is utoljára.”

Raikkönen 2001-ben, a Sauberben
Raikkönen 2001-ben, a Sauberben

Az Autosport kiderítette, Raikkönennek krónikus hátfájdalmai vannak, mióta 2001 szeptemberében egy magny-cours-i Sauber-teszten a gép hátuljával keményen a gumifalba csapódott. Kórházba is szállították, nem esett komoly baja, viszont a hátfájása megmaradt, és időről időre jelentkezik.

Az autosport.com anno így számolt be a majdnem épp 12 éve történt tesztbalesetről.