Ez azért überstresszes két perc lehetett

2013.09.21. 17:09

Sebastian Vettel a szingapúri időmérő végére a garázsban maradt, nem próbált tovább javítani az idején, inkább körmét rágva figyelte, hogy a többiek milyen időre képesek. Két perc volt még, amikor kiszállt, és még szűk két perc, amíg a leintés után mindenki befejezte utolsó körét. Szétizgulta magát.

„Bizarr érzés volt állni a garázsban, amikor van még két perc hátra. Arra gondol az ember, hogy már késő, már nem tehetek semmit. Nagyon figyeltem a szektoridőket. Webber az elsőben kezdett jól, Rosberg és Grosjean a másodikban gyorsított, és jobb is volt nálam, Nico meg is szorongatott a végén, de megtartottam az első helyet, köszönhetően a jó utolsó szektoromnak. Nagyon elégedett vagyok, egész hétvégén fantasztikus volt az autó."

"Ez az egyik legkeményebb futam az idényben, hosszú a kör, sok a kanyar, huplis a pálya, sehol sem lehet hibázni. A legjobb helyről indulok, hiszen nehéz előzni, de hosszú verseny lesz, vélhetően safety carral, úgyhogy mindenki esélyes lehet. Ha jó tempóban haladok, összejöhet a futam” - nyilatkozta az időmérő után.

Nico Rosberg nagyon közel került a pole pozícióhoz, 91 ezreddel maradt csak el Vetteltől.

„Sajnálom a végét, akár meg is lehetett volna az első hely, egy tizeden múlott, de Vettel nagyon gyors volt ez egész hétvégén. Azért a másodikkal is elégedett vagyok, jó pozícióból indulhatok. Magabiztos vagyok, jó a versenytempó is, remek eredményt várok.”

Romain Grosjean az első harmadban kockáztatott, és csak közepes gumikkal ment, ám bejött neki a merész húzás, és végül harmadik lett.

„Jól ment az autó, főleg, ha azt nézzük, hogy hány kört tettünk meg a hétvégén. Reggel kiderült, hogy gyorsak vagyunk, és tovább gyorsultunk estére, ezért is kockáztattam a közepes gumikkal. A csapat jó döntést hozott, jó érzés, hogy a mezőny elején lehetek.”