Webber: 270-nél bízom bennük, 70-nél is

2013.09.24. 13:20

"Vicces, hogy Alonso és én figyelmeztetést kaptunk, hogy finoman fogalmazzak. Nagy pillanat volt, a drukkerek imádták. Eloltottuk a tüzet, és semmi problémám nem volt a pályabíróval. A pilótatársaimban meg 280-nál is megbízom, azt hiszem, 60-70 körül is megtehetem ezt, a tiszteletkörben" - kommentálta Twitteren a taxizásért kapott büntetését Mark Webber.

Az őt a boxba visszafuvarozó Fernando Alonso is megrovásban részesült, ám mivel az ausztrálnak ez már a harmadik volt a szezonban, így automatikusan 10 hellyel visszasorolják a következő rajtnál, Koreában.

Warwick és Berger 1988-ban
Warwick és Berger 1988-ban

Webber nem csak írásban szólt be, de kirakott egy fotót is, amin a Szingapúrban versenyfelügyelőként őt megbüntető Derek Warwick utazik Gerhard Berger Ferrariján az 1988-as Japán Nagydíjon.

Fontos megjegyezni viszont, hogy Warwickék nem a taxizás miatt büntették Webberéket, hanem azért, ahogy csinálták: Alonso a pálya közepén állt meg, beláthatatlan kanyarnál, Webber meg úgy ment be hozzá, hogy autók kerülgették jobbról-balról. Egymás visszaszállítása továbbra sem tilos az F1-ben, bár a FIA nem tanácsolja a versenyzőknek. Az F1 történelmének viszont része az effajta utaztatás, klasszikus pillanatok születtek hasonló szituációkból.