Prost: A Ferrari arathat a két szupersztárral

2013.09.25. 21:45

Megszólalt a legkompetensebb személy az Alonso-Raikkönen kezelhető lesz-e kérdésben: Alain Prost állítja, igen. A négyszeres világbajnok 1988-ban és 1989-ben Ayrton Senna csapattársa volt a McLarennél, kikészítették egymást. Viszont 1988-ban 16-ból 15, 89-ben 16-ból 11 futamot nyertek együtt, ilyen szintű dominancia utána 25 év alatt csak egyszer fordult elő a sportban, amikor Michael Schumacher Ferrarival indult.

"Nagyon jól működhet ez a dolog, a múltban volt, hogy remekül bejött. Mindenki Sennára és rám gondol egyből, de az is jól működött, a csapat számára. Tényleg a csúcsra juttattuk az istállót" - idézte Prostot az Autosport.

Sokszor elmondta már, technikai szinten jól tudtak Sennával együttműködni, ugyanarra terelték a csapatot, a problémák a pályán adódtak.

"Ha gond van, a menedzsmentnek kell közbelépnie. Nem lesz könnyű, ám összejöhet. Azért itt könnyebb dolguk lesz, mert Raikkönen mindenkitől eltérő karakter."

A finn jövőre kerül a Ferrarihoz, ahol a spanyol negyedik éve első számú pilóta, és 2007-ben Lewis Hamiltonnal komoly incidensei voltak a McLarennél. Raikkönnel sosem történt ilyen, hosszú karrierje alatt négy csapattársa volt, mindegyikkel jól kijött.