Kimi: Úgy döntöttünk, előbb kijövök, bejött

2013.10.06. 10:52 Módosítva: 2013.10.06. 10:53

A dobogón a korábbi háromszoros futamgyőztes Johnny Herbert készített interjút az első három helyezettel Koreában, és szokatlanul könnyű dolga volt, mivel Vettelt ezúttal nem fütyülték ki. A világbajnok fülig érő mosollyal válaszolgatott az angol kérdéseire, nem csoda, újra nyert, iszonyú közel van negyedik vb-címéhez.

"Nem örültem, hogy kétszer is beragadtam a safety car mögé, de jó munkát végeztünk a csapattal, elégedett vagyok. Szerencsére mindkét biztonsági kocsi után jó tempóban tudtam menni Raikkönen és Grosjean előtt, akik végig nagyon jól küzdöttek, és jobban vigyáztak a gumikra, mint én. Nagyon élvezem most a versenyzést, remek a csapat, mind jól érezzük magunkat."

Perez furcsa defektjéről ennyit mondott: "Ezen a pályán lehet tudni, hogy a jobb első gumit nagyon fogyasztja az aszfalt, így nem baj, ha figyelmeztet erre a csapat. A szemcsésedés elmúlhat, de attól még könnyű kockásra fékezni a kereket, vagy akár defektet okozni".

Ha Vettel egy hét múlva Japánban győz, és Alonso nem szerez pontot, a Red Bull-sofőr megint bajnok. "Nagyon szeretem a szuzukai pályát, szerintem a legjobb mind közül, és a szurkolók is őrültek, jó értelemben, persze. Az év egyik csúcspontja, rettenetesen várom már."

Raikkönen az időmérő után a gumikra panaszkodott, de elmondta, hogy a versenyen annyira nem zavarják a nyáron bemutatott Pirellik, és ezt igazolta is. A kilencedik helyről rajtolva második lett, fantasztikusan versenyzett, ismét.

"Minden rendben volt. Azt hiszem, az első körben vesztettem egy helyet. Vigyázni kellett a gumira, főleg az első kettőre. Az első kerékcserénél beragadtam mások mögé, ezért úgy döntöttünk, hogy előbb kijövök, mint a többiek, ez bejött. Úgy érzem, a safety car nélkül is meglett volna a dobogó."

A finn újra többet előzött, többek között csapattársát is lehagyta: "Grosjeant sikerült megközelítenem az előzésnél, kicsit ment balra, de el tudtam menni mellette. Hallottam, hogy az egyenes végén sárga zászló van, így nem tud majd visszaelőzni a DRS-sel, sikerült megtartanom a pozíciót."

Grosjean az utolsó két körre megközelítette, de visszaelőznie már nem sikerült a Raikkönent, ennek ellenére élvezte a futamot.

"Jó móka volt a verseny, jól sikerült a rajt is. Kemény volt, de sikerült nagyjából a Red Bull-lal maradni, nem ment el most annyira Vettel. Kicsit hibáztam, amikor Kimi megelőzött, rajtam múlt inkább, de így is megvan a dobogó, csak ez számít."