Orra lekonyul, mint a Concorde: csillagszóró

2013.10.07. 07:30

A Mercedes német pilótája, Nico Rosberg éppen csapattársát, Lewis Hamilton előzte volna a jeongnami pálya hosszú egyenesében, amikor meglehetősen szokatlan hibába botlott bele: első orrkúpjának rögzítése elengedett, így az első szárnyával felszántotta a koreai aszfaltot.

F1 Korea 2013 - Schaden am Frontflügel bei Rosberg - 06.10.2013

A belsőkamerás felvételen jól látszik, amint az orrkúp egyszer csak hirtelen lekonyul, mint a Concorde repülők orra, és egyből elkezd szikrázni az autó eleje.

Breakage of the wing Niko Rosberg F1 2013 Korea

Rosberg egyből kiment a boxba, hogy lecseréljék az autó elején, de emiatt Lewis Hamilton izgulhatott kissé, ugyanis nagyon elhasználódtak a kerekei, és csak a német után mehetett ki a boxba.

A csapat szerint szerkezeti hiba volt az orrkúp és váz illesztésénél, de mindenképpen kivizsgálják a problémát. „Egyszerűen nem tudom elhinni, jól mentem, jó volt a tempóm is, erre az a hülye alkatrész leszakadt, és elkezdtek ömleni a szikrák - mondta a futam után Rosberg. - Csak ültem ott, és azt sem tudtam, mi van, de szerencsére a csapat és a mérnökök egyből tájékoztattak, mi történt. Tudni akartam, hogy mekkora a baj, mert ha az első szárny becsúszik az autó alá, az nagyon veszélyes is lehet, ugyanis elveszhetem az uralmat a kocsi fölött, és fék nélkül mentem volna a falba.”

Rosberg végül a hetedik helyen ért célba.