Ivó, Milán
EUR 384,59 Ft
USD 363,35 Ft
5 °C
26 °C

Alonso: Ezt senki nem hinné el

2013.10.09. 08:43

Csodának tartja a Ferrari idei vb-2. helyét Fernando Alonso, azt meg végképp, hogy öt futammal a vége előtt még van esélye a világbajnoki címre. A sansz csekély, 77 pont hátrányban van Sebastian Vettelhez képest 125 ponttal a vége előtt, de matematikailag még egyértelműen létezik.

"Ha valaki most lát először Forma-1-et, és azt mondják neki, a piros kocsi a kék sisakkal még harcban van a világbajnokságért, és még mindig második, nem hinné el - idézte a már a hétvégi Japán Nagydíjra készülő Fernando Alonsót az Autosport. - Csodát műveltünk 14 versenyen át, és megpróbáljuk fenntartani a hátralévő ötre is. A zsinórban három második hellyel túlteljesítettünk, a kocsi harmadik, negyedik, ötödik helyre képes. A három kisebb csoda után akadt egy gyengébb hétvégénk, Koreában. Valahol a kettő között van a reális célunk, talán a dobogó elérhető."

Legutóbb, Koreában, szoros csatában csak hatodik lett Alonso, előtte háromszor második. Ha Japánban 9. vagy gyengébb helyen végez, és Vettel győz, a német világbajnok.

"Realistának kell maradnunk, Szuzukában az 5-8. rajthely a normális, a lényeg, hogy a vasárnapi formánkat visszaszerezzük. Jó stratégia, kiegyensúlyozottabb gumihasználat, majd dobogó, ezt remélem Japánban."

A spanyol specialitása a nagyszerű rajt és az erős versenytempó, ám Koreában egyiket sem sikerült produkálnia. Sőt, az ötödik kockáról lett hatodik, idén az egyik leggyengébb versenye volt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!