Alonso: Raikkönen nem gyorsabb Massánál

2013.10.10. 12:52

Meglepően látja Kimi Raikkönen teljesítményét jövő évi ferraris csapattársa, Fernando Alonso.

Szuzukában, a hétvégi Japán GP előtt azt kérdezték tőle, a finn gyorsasága lendít-e majd az istállón, mire ő ezt felelte: "A sebességüket tekintve Felipe semmivel sem lassabb. Amikor egymás mellett versenyeztek, Felipe olyan gyors volt, mint ő. Vagyis ha ütőképes autónk lesz, élvezni fogjuk a szezont, ha meg a gép nem lesz túl versenyképes, hasonló évünk lesz a mostanihoz, szerintem".

Raikkönen és Massa 2007-től 2009-ig volt együtt a Ferrarinál, előbbi 2007-ben világbajnok lett, a brazil 2008-ban majdnem, második lett a vb-n, míg Kimi harmadik. 2009-ben a Ferrari a középmezőnyben futott, ráadásul Massa a magyar futamon az idény további részére kidőlt koponyatörése miatt. 2010-es visszatérése óta Alonso simán verte a Ferrarinál, Raikkönen a Lotusszal végez előtte szinte mindig.

Alonso 77 ponttal lemaradva második a bajnokságban Vettel mögött, ha Szuzukában 9. vagy gyengébb lesz, és a német győz, ismét világbajnok. Raikkönen harmadik a pontversenyben, hátránya 105 pont, a vb-7. Massát 78 ponttal veri.