Vettel: Hamilton minden szava dicséret

2013.10.10. 15:19

Nem mondott túl szépeket Sebastian Vettel F1-es uralmáról a héten Lewis Hamilton, majd miután szavai végigmentek a világsajtón, pár nap múlva kitwittelte, hogy "olvastam, amik megjelentek, tisztáznom kell a szavaimat, Vettel nagyszerű bajnok, nagyszerű ember, vicces és szerény, minden sikerét megérdemli". Továbbá: "Csodálom az odaadását, hogy hiba nélkül képes ilyen kiegyensúlyozottan teljesíteni, erről ismerszik meg az igazi bajnok. Bármit gondolunk az autójáról, tökéletes munkát végez". És még: "Hálát adok az égnek, hogy olyan korban versenyezhetek, amiben ennyi nagyszerű pilóta van, amilyen ő is!". (Mindez ugye nem fért bele egyetlen twittbe, Hamilton ötbe pakolta bele a helyesbítését.)

Ian Parkes, a PA-hírügynökségtől (Press Association) megragadta az alkalmat a szuzukai sajtótájékoztatón, csütörtökön, hogy megkérdezze Vettelt, mit gondol a történtekről. Innét kövessük megszólalásról megszólalásra az eseményeket.

- Sebastian, azon tűnődöm, olvastad vagy hallottál-e Lewis Hamilton koreai futam utáni kommentjeiről?

- Igen, mondták nekem. Nyilván nagyon kellemes ilyesmit hallani. Azt hiszem, csak viszonozni tudom. A pilóták tisztelik egymást, persze írnak és mondanak sok mindent, de a legfontosabb, ha találkozol egy másik pilótával, érzed-e a tiszteletét vagy sem, szerintem ez a kérdés. Lewis az egyik legjobb ma az F1-ben, jól kijövök vele, vagyis csak megköszönhetem a szavait.

- Mondhatok még valamit? Nyilvánvalóan olvashattad Lewis twittjeit, de én a verseny utáni kommentjeire gondoltam.

- Elnézést, azokat nem hallottam.

- Arról szóltak, hogy a mostani korszak, aminek te vagy a meghatározó alakja, olyan kiszámítható, mint a Schumacher-korszak, amikor megnéztük a rajtot, aztán elaludtunk, mivel úgyis tudtuk, ki nyer.

- Ez mindenek előtt megtisztelő. De most a helyzet teljesen más. Egy futam volt, Szingapúr, amikor akkora volt a fölényünk, és úgy tudtuk azt felépíteni, hogy mi is alig hittük el. Két másodperc körönként... De ha Koreát nézzük vagy Spát, az előnyünk 3-6 másodperc volt (az egész futamon), míg tíz éve 30-60 másodperc, vagyis a különbség óriási. Ne értsék félre, remek ez az előnyünk, de tudjuk, csak egy hülye hiba, és a 3-6 másodperc máris semmi a 30-60-hoz képest.