Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Raikkönen: Vettel csúcs, jó srác, jó pilóta

2013.10.11. 07:24

Nem beszélt szépen Sebastian Vettelről a héten Lewis Hamilton, de aztán mégis. Fernando Alonso leginkább a csapatát, illetve magát fényezte a napokban, Vettel pedig úgy tett, mintha az egészből semmit nem hallana. Szuzukában megkérdezték Kimi Raikkönent is, mit gondol a német uralmáról, még inkább a személyiségéről, illetve, hogy "Schumacherhez és a többi nagyhoz képest Vettel hová sorolhatja magát".

"Biztosan ott van (köztük) - felelt az ESPN-nek a finn. - Már nem is kell több versenyt vagy világbajnokságot nyernie, máris pokoli sokat ért el a karrierje alatt. Rengeteget. Ráadásul nagyon jó srác és jó pilóta is."

Raikkönen pár hete már elmondta, egy barátja van az F1-pilóták között, Vettel. A háromszoros bajnoknak, aki vasárnap négyszeres lehet, ha győz, és Alonso legfeljebb kilencedik lesz, tényleg elképesztő mutatói vannak, pláne 26 évesen: 3 vb, 34 GP-győzelem, 42 pole pozíció, 57 dobogó mindössze 115 rajtból. Idén nyolcszor nyert, zsinórban négy sikernél jár.

A közönség fütyüli legtöbb győzelme után, unják a dominanciáját, ám aki találkozott vele, tudja, olyan, amilyennek Raikkönen is tartja, versenyzőtársai is kedvelik.