Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Webber: Kérdeztem, biztos ez a jó taktika?

2013.10.13. 13:07 Módosítva: 2013.10.13. 13:07

A szezonban kilencedik győzelmét szerezte Sebastian Vettel, a címvédő német Szuzukában is nyerni tudott, a futam azonban nem indult jól a számára, elrontotta a rajtot.

„Szörnyen rajtoltam, de aztán nagyszerűen visszajöttünk a versenybe. A Lotusok erősnek tűntek, viszont a döntő periódusban gondjaik voltak. A verseny hossza nekünk kedvezett, ami szokatlan volt a Lotusokkal szemben. Végig türelmesek tudtunk maradni, sokáig ki tudtuk húzni a gumikon" - értékelt.

A világbajnokságot már kilencven ponttal vezető Vettel a lotusos Grosjeant emelte ki. „Nagy napja volt, fantasztikusan vezetett, az egész hétvégén jó munkát végzett. Azt eddig is tudtuk, Kimi milyen jó versenyző, Romainnek volt néhány hibája tavaly, de azokat kijavította, sokat tanult, és folyamatosan fejlődik, ezért kijár neki a tisztelet."

A második helyen végzett Webbert az érte váratlanul, hogy a verseny közben háromkiállásos stratégiára váltottak. „Meglepett, hogy háromszor kell kiállnom, meg is kérdeztem, tényleg ez a jó döntés-e. Seb egy kicsit tovább kint maradt, szerintem a két kiállás tartható lett volna nálam is. Seb végül jó versenyt zárt, a stratégiája tökéletesen működött. A három kiállás sem indokolatlan, de nagyon kockázatos, mert sokan összegyűlnek előttünk. Besűrűsödött a mezőny, ő pedig el tudott szakadni tőlünk. Nem hiszem, hogy ellene kellett volna harcolnom, de a dolog eldőlt a három kiállás miatt".

Webber a verseny végén sokáig üldözte a remekül rajtoló Grosjeant, sikerült is megelőznie, pedig a harmadik helyen végzett lotusos francia arra számított, ő végez majd az élen. „Azt gondoltam, hogy ma végre meglehet az első győzelmem. Gyorsak voltunk a közepes keveréken, sajnos a keményen már nem. Markkal jót harcoltunk a végén, de nem tudtam meglógni előle, mert kezdtek elfogyni a gumijaim. Amikor kidolgoztuk a stratégiánkat, nem is számítottunk arra, hogy a Red Bullok előtt végzünk, ott zártuk a versenyt, ahol korábban gondoltuk. A futam végéig jól ment, aztán feltartott néhány lassabb autó, emiatt sokat vesztettem" - értékelt a francia, aki a rajt után Vettelt és Webbert is megelőzte.

Vettel két hét múlva, Indiában egy ötödik hellyel világbajnok lehet.