Koronavírus adatok

2021. dec. 09.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Multifunkció stratégia A

2013.10.14. 14:13

Csapatutasítással próbálta meg rábírni Felipe Massát a Japán Nagydíjon a Ferrari, hogy adja át az ötödik helyét Fernando Alonsónak, állítja az Autosport. "Multifunkció stratégia A" - mondta Rob Smedley, Massa mérnöke pilótájának a rádión, az újság szerint ez azt jelenti, engedje előre a spanyolt.

Massa nem engedelmeskedett, de Alonso erőből simán megelőzte.

"Nem kell felfújni a dolgot. Versenyeztünk, ennyire voltunk jók. Nem tudom pontosan, mi történt, de részemről semmi probléma" - igyekezett elkenni a történteket Alonso, tehette, kívülről tényleg nem látszott semmi.

Massa rövidre zárta a témát: "Sosem örülsz, ha utasítást hallasz. De nem utasítás miatt előzött meg, hanem a pályán, versenyben".

A brazil pár hete, amikor kiderült, hogy jövőre meneszti a Ferrari, kijelenetette, többet nem segít Alonsónak. Természetesen az utasítás teljesen értelmetlen is volt, a rajt előtt Alonso 77 ponttal állt Sebastian Vettel mögött a táblázaton, és még három helyezéssel a pályán. A leintés után ez már 90 pont.

A kétszeres bajnok azért még kicsit újra odaszólt a csapatának, a Red Bull-lal példálózott: "Felipe és én is a legjobbra törekszünk, néha könnyebb, néha nehezebb hozni az eredményt, főleg ha az autó teljesítménye nem a legkiválóbb. Nem könnyű, ha 6-7. helyről indulunk. Jó lenne úgy, mint régebben, amikor 1-2. helyen voltunk, és eldönthettük, ki nyerjen. Persze csinálhatnánk úgy is, mint a Red Bull, az egyik kocsi kétszer, a másik háromszor áll ki, és 1-2. helyen érnek be. Sokkal könnyebb az ő életük".