Itt az első 2 mp alatti F1-kerékcsere

2013.10.24. 10:41

Megdöntötte a Ferrari a múlt hétvégi Japán Nagydíjon a Red Bull kerékcsere-világcsúcsát az első két másodpercen belüli kiállással. Az új rekord 1,985 másodperc a youtube-on fellelhető videók és a Ferrari egyik mérnökének említése szerint.

Kívülről még nem is annyira feltűnő, mennyire gyors volt a csapat, belülről, Alonso szemszögéből látszik igazán, milyen megdöbbentően rövid ideig mozdulatlan a kocsi.

Érdekes, hogy a Ferrari hivatalosan eddig nem hencegett a rekorddöntéssel, amint tette azt korábban a McLaren és az RBR is. Pedig lenne rá okuk az olaszoknak, tényleg elképesztő teljesítményt hajtottak végre, amit a McLaren már jó egy éve lehetségesnek tartott.

World Record - Fastest F1 Pit Stop by Ferrari (2013 Japanese GP)

"2011-ben a jó pit stop 3,5 másodperc alatt volt, a kivételes 3 alatt. 2012-ben az átlag lement 2,8-ra, a különleges 2,4-re. Ma az átlagunk 2,48" - fejtette ki Diego Ioverno a Ferrari weboldalán.

Alonso negyedik lett Japánban, 90 pont hátrányba került a vb-t vezető Vettelhez képest, aki vasárnap, Indiában egy ötödik hellyel sorozatban negyedszer is világbajnok lehet.

F1 2013 - Suzuka Ferrari pit stop World Record /w Alonso