A Lotus-főnök elnézést kért Raikkönentől

2013.10.28. 19:26

Megkövette Kimi Raikkönent a Lotus-csapatfőnök hétfőn, miután vasárnap, az indiai futamon egyik mérnökük, a brit Alan Permane csúnyán rászólt rádión a finnre. Raikkönent nem kellett félteni, azonnal visszavágott, ám Eric Boullier elismerte, kollégája reagálta túl az esetet.

"Romain (Grosjean) két másodperccel gyorsabb volt körönként, vagyis mégcsak nem is csapatutasítás volt. Nyilvánvaló volt, hogy megkérjük Kimit, engedje el Romaint, mivel Massa jött mögötte, és veszélyeztette a dobogónkat. Visszanézve lehetett volna kevésbé túlfűtött az a rádióüzenet. Nagy volt a nyomás, technikai gondok is fenyegettek, és pár szó nem volt odavaló. Sokakat meglephetett ez a hangvétel, nem tehetek mást, mint hogy elnézést kérek a csapat nevében. Nem fog újra előfordulni" - idézte az Autosport.

Raikkönen azt mondta, gyors kanyarokban nem volt esélye elengedni csapattársát, de a lassabb helyeken próbált lehúzódni. Grosjean aztán simán el is ment, és megszerezte a 3. helyet, a 17. kockáról indulva. Raikkönen gumijai elkoptak a hajrára, ezért lassult le, végül hetedik lett.