Lotus megmenekült, Hülkenberg formalitás

2013.11.04. 13:12

Vasárnap megállapodott a közel-keleti befektető Quantum Motorsporttal a Lotus, így semmi akadálya, hogy az istálló szerződtesse Nico Hülkenberget a következő szezonra. A Quantum bejelentette, aláírták szerződésüket, és 35 százalékos részesedést szereztek a csapatban - és ők is Hülkenberget akarják.

"Mint résztulajdonosok világosan kinyilvánítottuk, mit szeretnénk. Bárcsak az átmenet Kimi és utódja között, aki szerintünk Nico Hülkenberg lesz, zökkenőmentesebb lenne, de az életben nem minden úgy alakul, ahogy eltervezzük. A szerződés kész, aláírásra vár. Tudom, hogy Nico lelkesen jön ide, nagyon rövid idő, és minden lezárul" - idézte az Autosport Manszúr Ijazt, a Quantum főnökét.

Nem véletlen, hogy vasárnap ezzel párhuzamosan közölte a Lotus, hogy megegyezett Kimi Raikkönennel a finn 11 millió eurós elmaradt bérének törlesztéséről is.

Hülkenberg a Saubertől érkezik, Raikkönen a Ferrarihoz megy, és újra beindulhat a pilótapiac: a Sauber, a Force India és a Williams is igazolhat, Felipe Massa és Pastor Maldonado közöttük válogathat.