Interbe Messit vagy C-t, de Totti az isten

2013.11.07. 15:35

Valentino Rossi motorversenyző, kilencszeres világbajnok, amatőr ralipilóta és a motorsportok nagy kedvelője, de mindemellett futballdrukker is: kedvence az Inter, aminek 1997 óta, az igazi Ronaldo odaigazolásától szurkol igazán. A brazil volt a kedvence, aki már rég elhagyta a klubot, sőt, vissza is vonult, ő viszont maradt, nem keresett más klubot. Az Intert pár hete egy indonéziai billiárdos, Eric Thohir vette meg, így anyagilag megerősödve fellendülést várnak az utóbbi három év vegetálása után.

"Remélem, hoz pénzt, bár már így sem vagyunk rosszak - tért a lényegre azonnal Rossi a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. - Intelligens embernek tűnik. Hogy kit vehetne meg? Nem kéne elszállnom, de akkor is Messit mondom. Persze Cristiano Ronaldót is nagyon kedvelem."

Az olaszok között is van kedvence, csak az nem az Interben futballozik, és megszerezhetetlen.

"Itthon Totti a csúcs, pár évvel idősebb nálam, de még mindig ott van, ő a kapitányok kapitánya. Ha a Roma bajnok lesz, elviszem egy körre a motorommal. Bár Tottit én bárhová elvinném, a világbajnokságra mindenképp, vagy csak kiugranánk kajálni. Iszonyatosan jó játékos, és nem csak az olaszok kedvelik, külföldön is nagyon népszerű. Totti óriási, és hogy még az ő korában ott van a spiccen, csakúgy, mint Federer, emiatt még jobban szurkolsz neki."

Rossi is már 35 lesz februárban, de még ő sem gondolkodik a visszavonuláson.

Rossi és Totti
Rossi és Totti

"A motorozás az, amit mindig is a legjobban szerettem csinálni. Végigutazni a világot, érezni, ahogy felmegy az adrenalin öt perccel a rajt előtt. Hat és felest adok erre a szezonra, azt gondoltam, gyakrabban fel tudom venni a harcot  Lorenzóval, Marquezzel és Pedrosával a győzelemért. Sajnos nem tudok annyira a limiten menni, mint ők, bár nem hiányzik sok. Remélem, még plusz két évet maradhatok a Yamahánál, hogy újra nyerhessek, dobogóra állhassak, és talán megnyerjem azt a 10. vb-címet, ami hiányzik. Ez az álmom, de nem fogom megszállottan üldözni."

A yamahás idén egy futamot nyert, a világbajnokságban negyedik, szerződése egy év múlva jár le, hosszabbítana. A vb-re csapattársa, Jorge Lorenzo esélyes még, de a favorit a hétvégi zárófutam előtt egy ponttal vezető, hondás Marc Marquez.

"Jorge a legerősebb, mert idén a Hondáé a legjobb motor. Marquez már újoncként rengeteget nyert, megmutatta, fenomén és a jövő bajnoka. Furcsa lenne, ha elveszítené ezt a világbajnokságot. Jobb, mint én voltam az ő korában. Az első évemben én második lettem, és kevesebb versenyt nyertem meg."

Rossi 106 győzelmével és 9 világbajnokságával második a rekorder, 122-szeres GP-győztes és 15-szörös világbajnok Giacomo Agostini mögött, aki anno egyszerre két kategóriában is indult.

"Öt-hat évig én voltam a legjobb. Agostini a legnagyobb, ő nyerte a legtöbb címet és a legtöbb futamot. Mike Hailwood, bár kevesebbet nyert, sokak szerint tehetségesebb volt. Utánuk jövök én, mondjuk úgy, közéjük tartozom" - véli az olasz, aki legutóbb 2009-ben lett bajnok.

Barátnője a 2006-os Miss Itálián is indult Linda Morselli, de végleg megállapodni egyelőre nem akar: "Már egy éve egy Linda nevű lánnyal járok, aki szerencsére fiatalabb nálam, így nem gondol még a családra és a gyerekekre. Majd ha abbahagytam a motorozást".