Így szúrja el a Lotus Kimi után Hülkenberget

2013.11.12. 22:48

Nem ül át az utolsó két futamra a Lotusba, Kimi Raikkönen helyére Nico Hülkenberg, sőt, a következő szezonban sem veszi át a finn helyét a német, értesült a Bild német bulvárlap. Raikkönen már korábban bejelentette, 2014-ben Ferrarival indul, majd vasárnap közölte, már a két záróversenyen sem áll rajthoz, inkább megműtteti sajgó hátát.

Sejthető volt, hogy a fő ok elmaradt fizetése, és Heikki Kulta, az F1 legbennfentesebb finn újságírója is úgy tudja, ez az indok a korai távozásra: Raikkönen Abu-dzabiban ultimátumot adott a Lotusnak, egy hét múlva vagy a számláján van a 11-15 millió euró, amivel tartoznak neki, vagy kiszáll. Pénz nem jött, így ő ment.

A fizetés elmaradása azért különösen érdekes, mert bő egy hete a közel-keleti Quantum befektetőcég közölte, részesedést vásárolt a Lotusban, ezzel az istálló anyagi gondjai megoldódhattak, sőt, képviselője nyíltan beszélt róla, Hülkenberggel már csak fomalitás a megállapodás, őt akarják jövőre átigazolni a Saubertől: szerződése kész, csak alá kell írni.

Most viszont az a helyzet, hogy Heinz Werner menedzser és a pilóta visszautasította a Lotus két GP-re szóló ajánlatát, a Bild szerint maradhat a Saubernél jövőre, míg a mindig különösen jól értesült Eddie Jordan azt mondja, visszamegy a Force Indiához, ahonnét egy éve eligazolt.

Vagyis nagyon úgy tűnik, a Quantum-Lotus-megállapodással gondok vannak, és a csapat a könnyebb, gyorsabb, de rizikósabb utat választja, és a 35-40 millió euró szponzorpénzzel érkező Pastor Maldonadót szerződteti 2014-re. A venezuelai biztosan lép a Williamstől, helyére már be is jelentették Felipe Massát.

Minden teljesen bizonytalan egyelőre, de az egy héttel ezelőtti rendeződésnek mintha nyoma sem lenne Hülkenberg és a Lotus körül.